Chef D’Hoeve verpakt Valentijnsmenu in pikant gedicht !

Het laatste nieuws 14/2/2015

Thiery Slock van het restaurant D’Hoeve in Sint-Martens-Leerne laat in de Valentijnsperiode de dichter in hem los. Onder de titel ‘Initiatie voor een culinair orgasme met koele en hete prikkels’ laat hij zijn gasten blozen met zijn pikante Valentijnsmenu.

“Ik vind dat menu’s vaak te veel in telegramstijl opgesteld zijn”, zegt Slock. “Bij mij staan ook alle ingrediënten erin, maar het is leuker om te lezen. Vijftien jaar geleden schreef ik spontaan een liefdesgedichtje en dat ben ik blijven doen. De menukaarten werden alsmaar pikanter, maar dat mag wel op Valentijn. Deze keer ben ik braaf geweest. Onze klanten zijn altijd heel enthousiast en de meeste nemen de menukaart ook mee naar huis.”

Slock licht voor ons een tipje van de sluier voor deze Valentijnsperiode: “De prikkelbare onkuise jaloerse Lobster ontdaan van haar Nachtjapon tippelend in negligé naar het blozend Koningsvisje die met verdwaalde Sper-zoidjes en in vol Ornaat liever het hof maakt aan de veel frissere dolende Maagdelijke Zeemeerminnen, onder invloed van Roze Champagne boter”, klinkt het in het menu. “Mijn doel is om mensen in de stemming te brengen”, zegt Slock. “Het moet meer zijn dan eten alleen. Mijn vrouw Nicole dompelt ook altijd het hele restaurant onder in de Valentijnsfeer. Soms komen er koppeltjes eten die snel uitgebabbeld zijn en met mijn menu hoop ik ze in de juiste stemming te brengen. Wie weet wordt dit dan thuis verdergezet. Dan is mijn missie geslaagd”, knipoogt hij. (ASD)